Home / Zanimljivosti i Zabava / 10 stvari koje pametne žene ne rade u vezi

10 stvari koje pametne žene ne rade u vezi
One ne žrtvuju druge veze

Kada su vezi, veoma veliki broj ljudi zaboravi na prijatelje. Iako je to razumljivo na samom početku veze, važno je zapamtiti da su vaši prijatelji i porodica bili mnogo duže sastavni deo vašeg života nego vaš partner.

One ne zaborave da se zahvale partneru

Nakon nekog vremena zajedno, može biti lako da zaboravite da cenite male stvari koje partner radi za vas. Zrele žene razumeju da je život s nekim poklon pa ne zaboravljaju izraze poput “Molim te” i “Hvala”.

One ne odustaju od finansijske nezavisnosti

Bez obzira koliko je partner imućan, potpuno odustajanje od finansijske nezavisnosti zapravo može značiti odustajanje od lične nezavisnosti. Zrele žene ne očekuju od partnera da im on kupuje stvari – savršeno su sposobne da same zarade i nabave ono što im treba.

One se ne fokusiraju na partnerove nedostatke

Zrele žene pokušavaju da se fokusiraju na partnerove najbolje osobine, a ne na negativne. Fokusiraju se na dobre stvari koje njihov partner radi i govori pa ga ne osuđuju zbog njegovih mana i nedostataka, jer su svesne da ih i one same imaju.

One ne odustaju od svojih snova

Zrele žene shvataju da veza treba da “izvuče” najbolje od dvoje ljudi. Dobra veza vas podstiče da pratite svoje snove, a zrele žene bi se borile da budu srećne u vezi ukoliko ne mogu da slede svoje snove.

One ne odustaju od samopoštovanja

Sasvim je normalno da dođe do blagih promena kada ste u vezi, ali zrele žene ne dozvoljavaju da im veza oduzme samopoštovanje. One od partnera očekuju da ih poštuje i da se odnosi prema njima kao i prema svima drugima u životu.

One ne odustaju od svoje sreće

Zrele žene shvataju značaj njihove sreće, a to znači da ukoliko nisu srećne u vezi onda i ne trebaju biti deo nje. Svesne su da je partner deo njihove sreće i da bi on trebalo da bude neko ko će ih usrećiti kada su tužne.

One ne misle da uvek moraju biti u kontaktu s partnerom

Njima nije potreban konstantni kontakt s partnerom, jer i same imaju veoma ispunjen život pun mnogobrojnih obaveza. Dovoljno su samouverene da veruju partneru kada nisu sa njim pa stalno “javljanje” putem telefona ili drugih vidova komunikacije smatraju gubljenjem vremena.

One ne dopuštaju situacije u kojima partner uvek donosi odluke

U zdravoj i zreloj vezi partneri međusobno poštuju donete odluke. To može varirati od velikih odluka (primera radi, stupanje u bračnu zajednicu ili zasnivanje porodice) do manje važnih (odabir restorana, planiranje godišnjeg odmora i slično). U svakom slučaju, vaš partner trebalo bi uvek da uzme u obzir i da poštuje vaše odluke – i obrnuto!

One ne odustaju od njihovog identiteta

One nikada neće promeniti svoje stavove ili interesovanja zbog partnera, a ni zbog bilo koga drugog. Ukoliko shvate da negde greše, one će grešku ispraviti pa mogu biti blago popustljive, ali njima je njihov identitet najvažniji. Rado će prihvatiti nove stvari, ali se nikada u potpunosti neće odreći svoje rutine i stvari koje su radile pre nego što su bile u vezi.

Izvor: minimagazin.info

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =