Home / Zanimljivosti i Zabava / Muškarci koji imaju ovu krvnu grupu traju duže u krevetu

Muškarci koji imaju ovu krvnu grupu traju duže u krevetu
Krv je bitna stavka vaše erekcije, to svi znamo. Ako premalo krvi kola penisom, vaš ponos se neće moći ni dignuti kako spada, a kamoli ostati tako. Slijedom toga se postavlja pitanje: može li vaša krvna grupa utjecati na mogućnost postizanja i održavanja erekcije?

Turski istražitelji kažu kako je tako nešto moguće. Itekako. Njihova studija je pokazala kako muškarci s krvnom grupom 0 imaju osjetno manje izgleda za erektilnu disfunkciju od muškaraca s krvnom grupom A, B ili AB. Točnije, muškarci s krvnom grupom A ili B imaju 4 puta više izgleda da pate od erektilne disfunkcije od onih s krvnom grupom 0 – dok muškarci s AB krvnom grupom imaju 5 puta više izgleda za probleme tamo dolje.

Navedena poveznica nije neosnovana. Naime, znanstvenici su i ranije otkrili povezanost nekih krvnih grupa – naročito AB – sa zdravstvenim problemima, uključujući srčane bolesti, visoki kolesterol i začepljenje arterija.

Prema najnovijim podacima, isti mehanizam potencira i probleme povezane s krvnom grupom i erektilnom disfunkcijom. Štoviše, ranije studije su pokazale da problemi s erekcijom dolaze otprilike tri godine prije nego na površinu ispliva neka srčana bolest. Razlog tomu su arterije, koje su puno manje u penisu, nego one oko vašeg srca, pa ćete zbog toga tamo dolje ranije vidjeti i osjetiti posljedice oštećenih, začepljenih krvnih žila.

Nadalje, studije nalažu kako je moguće da ljudi s krvnom grupom A ili B imaju više adhezivnih molekula, što može uzrokovati nakupljanje naslaga u žilama. Posljedično, to može utjecati na protok krvi, podjednako u srcu i penisu – odnosno povećanom riziku od srčane bolesti i erektilne disfunkcije.

Pritom je moguće da ostale genetičke komponente osoba s krvnom grupom A ili B također uzrokuju probleme s krvnim žilama, što može poremetiti biološke procese neophodne za postizanje erekcije.

Na kraju ćemo reći kako je ovo bila retrospektivna studija, što znači da istražitelji ne mogu točno odrediti uzrok i posljedice. Daljnja istraživanja se provode kako bi dodatno potvrdili poveznicu između krvne grupe i erektilne disfunkcije.
Izvor: Men’s Health

Cosmopolitan.hr

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 8 =