Home / Zdravlje i Ljepota / Ovaj trik ne košta ništa, ne truje organizam: Probajte 4-7-8 tehniku disanja i zaspaćete kao beba

Ovaj trik ne košta ništa, ne truje organizam: Probajte 4-7-8 tehniku disanja i zaspaćete kao beba
Ovaj trik ne košta ništa, ne truje organizam, a može da pomogne

Sve više ljudi ima problem sa spavanjem zbog savremenog načina život i svakodnevnog stresa, kako na poslu, tako i kod kuće. Insomnija se javlja kao poremećaj sna i buđenje tokom noći po nekoliko puta što može da dovede do zdravstvenih problema.

Problem sa snom možete rešiti tabletama, ali to nije najzdravije rešenje. Ako tuširanje pre spavanja nije dalo rezultate, ne pomažu ni toplo mleko ili brojanje ovčica, onda bi mogli da probate sa 4-7-8 tehnikom disanja. Uz pomoć ove metode utonućete u san za samo 60 sekundi, umiriti nervni sistem i smanjiti napetost u telu.

Pet koraka do sna

1. Izdahnite u potpunosti vazduh kroz usta uz glasno šištanje

2. Zatvorite usta, udišite tiho kroz nos brojeći u mislima do četiri

3. Zadržite dah brojeći do sedam

4. Ponovo izdahnite u potpunosti vazduh kroz usta uz glasno šištanje i neka to traje osam sekundi

5. Udahnite i ponovite ciklus tri puta za ukupno četiri udisaja

Pogledajte video i pratite instrukcije.

– Za razliku od lekova za spavanje, na koje pacijenti često postaju rezistentni vremenom, 4-7-8 disanje, što se duže praktikuje, ima sve bolji efekat – kaže  Endrju Vejl, direktor Centra za Integrativnu medicinu sa Arizona univerziteta.

On predlaže da se ova tehnika disanja primenjuje dva puta dnevno, tokom šest do osam nedelja, posle čega ćete zaspati za samo 60 sekundi.

(Telegtraf.rs)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =