Home / Zanimljivosti i Zabava / Potonuće Titanika u to vreme bio je veliki šok a Titanik 2 kreće na putovanje ISTOM RUTOM (VIDEO)

Potonuće Titanika u to vreme bio je veliki šok a Titanik 2 kreće na putovanje ISTOM RUTOM (VIDEO)
Potonuće Titanika u to vreme bio je veliki šok, pogotovo što je o njemu pričano kao o “brodu koji ne može da potone”.

Posle 100 godina, fanovi čuvenog filma “Titanik” imaće priliku da se voze istim brodom na kojem su se zaljubili Rouz i Džek.

Međutim, mnogi su postavili pitanje da li je pametno napraviti istu repliku broda koji je potonuo pre 106 godina.

Replika čuvenog Titanika iz 1912. godine krenuće na prvo putovanje 2022. i ploviće istom rutom kao njegov prethodnik, što je oduševilo ljude širom sveta.

Titanik II krenuće na dvonedeljno putovanje od Dubaija do Sauthemptona, a onda će krenuti preko Atlantika ka SAD i uploviti u Njujork, prateći istu rutu kao Titanik iz 1912.

Novi Titanik, čija izgradnja košta oko 500 miliona dolara, moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade.

Brod će biti klasifikovan kao luksuzni, baš kao i originalni, i imaće isti raspored kabina, samo što će sadržati tehnologiju 21. veka.

Klajv Palmer, australijski biznismen i predsednik kompanije “Blu star lajn”, najavio je oživljavanje projekta u septembru, nakon nekoliko godina pauze zbog finansija.

Brod će ploviti istom putanjom kao i prvi Titanik, ali će takođe i oploviti svet, a ljude će inspirisati i očarati svaka luka u koju pristane – rekao je Palmer.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =