Home / Zanimljivosti i Zabava / PROVERENO RADI: Poboljšajte vašu vezu prostom vežbom za samo 30 sekundi

PROVERENO RADI: Poboljšajte vašu vezu prostom vežbom za samo 30 sekundi
Svi ste sigurno prolazili kroz fazu idealizacije partnera i to je normalna pojava, ali samo u početku veze

Sasvim je normalno da vidite svog partnera u novom svetlu što se ” medeni mesec” približava, možda ćete se čak i fokusirati na nekoliko iritantnih navika koje niste ranije primetili i to je moguće.

Ali, ako počnete da se pitate šta vam je značajno kod drugih, psiholog Dženis Vilhauer, smatra da treba da razmislite o tome na šta ste se zapravo fokusirali.

“Ono što mnogi ljudi ne shvataju je da ono što oni vide ima veze sa onim što gledaju, a šta god da gledaju, počinje da postaje sve veće u njihovom umu”, kaže Dženis.

“Mozak ima ograničene kapacitete, što znaci da se može fokusirati samo na određeni broj stvari istovremeno. Kada se mozak zauzme za nesto, počinjete da gubite svesnost o tome šta se još događa oko vas”.

“Kada obratite pažnju na negativne stvari, one sprečava vašu sposobnost da vidite pozitivne stvari i obrnuto”, objašnjava ona.


Foto-ilustracija: Profimedia

“Što više počnete da pazite na stvari koje volite o vašem partneru tokom vremena, to će više početi da vidite onu osobu na koju ste prvi put padali, primetićete manje stvari koje vas sada uznemiravaju. ”

Ona preporučuje sledeću strategiju: “Preusmerite vašu pažnju i ponovo zapalite plamen u vašoj vezi.”

Uzmite olovku i papir i vizuelizujte svog partnera od početka od kada su počela da se razvijaju snažna osećanja. Zapišite detalje o tome kako ste se tada osećali.

Pre nego što odete u krevet, dodajte tri stvari na listu o tome šta vam se danas sviđa kod vašeg partneru.

Svakog jutra pročitajte spisak pre nego što izađete iz kreveta i dodajte tri nove stvari koje volite kod vašeg partnera.

Uradite to svaki dan narednih 30 dana.

(Telegraf.rs)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =