Home / Zanimljivosti i Zabava / Samo najbolji mogu da otkriju KO JE UBIO profesora geografije – Možete li i vi?

Samo najbolji mogu da otkriju KO JE UBIO profesora geografije – Možete li i vi?
Zabavite se i okušajte kao detektiv. Nudimo vam četiri krimi mozgalice vredne jednog Šerloka Holmsa, koje takođe mogu da pokažu da li u vama čuči skriveni genije:

1) Prvog dana školske godine, ubijen je nastavnik geografije. Policija je imala četvoro osumnjičenih – baštovana, nastavnika matematike, profesora fizičkog i direktora škole. Svi su imali alibi: Baštovan je rezao žbunje. Nastavnik matematike je držao test za sredinu školske godine. Profesor fizilkog je igrao košarku. Direktor je bio u sovjoj kancelariji. Ubica je momentalno uhapšen. Ko je ubio nasavnika geografije i kako je policija rešila misteriju?

2) Usamljeni starac je živeo u svojoj kući u predgrađu. Nikada nije napuštao kuću na duže vreme. Bio je petak sredinom leta kada je poštar naišao i pozvao čoveka. Nije bilo odgovora. Poštar je pogledao kroz prozor i video ga kako leži u lokvi krvi. Kada je došao policajac, našao je novine od utorka, dve flaše toplog mleka i jednu flašu hladnog mleka. Sleećeg dana, ubica je uhapšen. Kako je policija tako brzo zaključila ko je u pitanju?

3) E, ovo je ozbiljna mozgalica:

Serijski ubica je kidnapovao ljude i terao ih da izaberu jednu od dve pilule: jedna je bila bezopasna, a druga je bila otrovna. Koju god pilulu uzela žrtva, ubica bi uzeo drugu. Žrtva bi popila pilulu sa vodom i umrla, a ubica bi preživeo. Kako je uvica uspevao da uvek uzme bezopasnu pilulu?

4) Čuveni hemičar je ubijen u sopstvenoj laboratoriji. Nije bilo dokaza osim parčeta papira sa spiskom naziva hemijskih supstanci. Tog dana kada je ubijen, hemičar je imao tri posetioca: svoju ženu Meri, nećaka Nikolasa i prijatelja Džonatana. Policija je momentalno uhapsila ubicu. Kako su znali ko je u pitanju?

Rešenja:

1) Ubica je profesor matematike. po sopstvenim rečima, on je držao test za sredinu školske godine, a zločin se dogodio prvog dana školske godine.

2) Očigledno je u pitanju poštar. On je znao da niko u kući ne bi čitao novine u sredu ili četvrtak.

3) Obe pilule su bezopasne. Otrov je u čaši vode.

4) Tragovi su na parčetu papira na slici. Ako kombinujete skraćenice hemijskih supstanci, dobićete ime Ni-K-O-La-S.

srbijadanas

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =