Home / Showbizz / U školi su ga maltretirali i tukli, karijeru je započeo u filmovima za odrasle, a danas je neprepoznatljiv: ZNATE LI KO JE?

U školi su ga maltretirali i tukli, karijeru je započeo u filmovima za odrasle, a danas je neprepoznatljiv: ZNATE LI KO JE?
Pri porođaju oštećeni su mu živci lica.

Obraz, usne i jezik ostali su paralizirani. Kada je imao jedanaest godina, roditelji su mu prolazili kroz tešku krizu i na kraju su se razveli. Za svojih trinaest godina, promijenio je više od deset škola, zbog lošeg ponašanja.

U školi su ga vršnjaci stalno zadirkivali zbog nerazgovijetnog govora, vrijeđali ga i tukli. Do 24. godine čistio je ćelije u zoološkom vrtu, radio kao portir i čuvar u noćnom restoranu.

Sanjao je da postane glumac, posjetio je više od 300 studija, svaki po četiri puta, ali su ga odbijali, zbog njegovog nerazgovijetnog govora, nitko mu nije htio dati ulogu glavnog glumca.

Kada je imao 24. godine, zbog slabe financijske situacije, glumio je u porno filmovima.

U svojoj tridesetoj godini, prodao je sav ženin nakit, također zbog financijske krize i ona ga napušta, zajedno sa njihovom jednogodišnjom kćerkom.

Prodao je i svog psa, za samo 50 dolara, jer ga nije imao čime hraniti. Iste godine, sjedio je sa društvom u jednom lokalnom baru i gledao boks meč.

To ga je inspiriralo i u roku od dva dana, napisao je scenarij za film, koji je uspio prodati za 25.000 dolara, pod uslovom da se pojavi u glavnoj ulozi.

Film je stekao veliki uspjeh širom svijeta i donio mu više od milijun dolara. Taj film zove se ‘Rocky’, a ovaj dječak je Sylvester Stallone.

Na ovoj fotografiji iz 1951. ima samo pet godina.


Novi.ba

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =