Home / Zanimljivosti i Zabava / ZAVIRILI U STOMAK SKORO 6 METARA DUGOG `KITA UBICE` NASUKANOG NA OBALI i otkrili nešto strašno! FOTO

ZAVIRILI U STOMAK SKORO 6 METARA DUGOG `KITA UBICE` NASUKANOG NA OBALI i otkrili nešto strašno! FOTO
Orca kit “ubica” koji je uginuo nakon što se nasukao na pješčanu plažu rastužio je i šokirao ljubitelje životinja, nakon što je otkriveno šta se nalazilo u stomaku ove ženke…

Pretpostavlja se da je ženka u danima prije nego što se nasukala i uginula “umirala od gladi”. Bila je vjerovatno preslaba da osigura uobičajenu hranu, pa je jela ono što joj se činilo laganim za pribaviti. Inače, ovi kitovi jedu uglavnom tuljane, delfine, veće ribe i lignje.
Orca kit je pronađen na Plettenberg Bayu, na južnoafričkom Western Capeu u ponedjeljak 21.12. ove godine.Međutim, kad su stručnjaci za divlje životinje detaljnije pogledali kita, otkrili su da je ona u posljednjim danima svog života jela samo – smeće koje je ostalo iza ljudi.Iskorištene posude za jogurt, stari đonovi od cipela i rastrgani omoti hrane bili su samo neki od predmeta pronađenih unutar ovog stvorenja.

Dr. Gwenith Penry opisala je na svom Fejsbuk profilu ovo otkriće kao užasno. U stomaku 5,7 metara duge Orce pronađeno je vrlo malo hrane, a vrlo je moguće kako su plastične vreće i drugo smeće uticali na bržu smrt ove morske životinje, što bi trebale potvrditi dalje analize.

(Doznajemo.com/A.N.)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 4 =