Home Zdravlje 5 načina za lakši san

5 načina za lakši san

7117
0

Spavanje može biti ponekad teško, pogotovo ako se suočavate s nesanicom ili otežanim zaspivanjem. No, postoje neki načini na koje možete pomoći da lakše zaspete:

  1. Održavajte redoviti dnevni raspored: Pazite da se svakodnevno budite i spavate u isto vrijeme, čak i vikendom. To će pomoći da se vaš organizam prilagodi redovitom ritmu i olakšati zaspivanje.
  2. Održavajte odgovarajuću temperaturu u spavaćoj sobi: Optimalna temperatura za spavanje je oko 18-22°C. Pazite da soba nije prehladna ili pretopla i da je dobro prozračena.
  3. Smanjite izloženost svjetlu navečer: Prije spavanja, pazite da izbjegavate izloženost svjetlu, posebno svjetlu ekrana (poput televizora, računala ili pametnog telefona). Moglo bi vam trebati i nekoliko sati da se opustite i zaspete nakon izloženosti svjetlu.
  4. Koristite umirujuće aktivnosti prije spavanja: Umirujuće aktivnosti poput čitanja, joga ili disanja mogu pomoći da se opustite i lakše zaspete.
  5. Popijte čašu vode prije spavanja: Ako ste žedni prije spavanja, to može otežati zaspivanje. Pijenje čaše vode prije spavanja može pomoći da se osvježite i da lakše zaspete.

Ukratko, postoje neki jednostavni koraci koji se mogu poduzeti kako bi se pomoglo u lakšem zaspivanju, uključujući održavanje redovitog dnevnog rasporeda, održavanje odgovarajuće temperature u spavaćoj sobi, smanjenje izloženosti svjetlu navečer, korištenje umirujućih aktivnosti prije spavanja i popijanje čaše vode prije spavanja. Ako i dalje imate probleme sa zaspavanjem, razgovarajte sa svojim liječnikom kako bi se utvrdili uzroci i odabralo odgovarajuće liječenje.

Izvor: https://www.zabavadana.com/

Previous articleKako spriječiti neugodno stucanje
Next articleKako poboljšati vaš vid?