Home Zdravlje Je li pametno trenirati gladan i kakvi su rezultati takvih treninga

Je li pametno trenirati gladan i kakvi su rezultati takvih treninga

6840
0

Treniranje gladan može biti rizično i nije preporučljivo. Kada trenirate gladan, vaše tijelo nema dovoljno energije da se nosi s treningom, što može dovesti do smanjenja performansi i povećanog rizika od ozljeda. Osim toga, ako trenirate gladan, postoji velika vjerojatnost da ćete se osjećati umorno i slabo, što može utjecati na vaše raspoloženje i učinkovitost tijekom dana.

Istraživanja također pokazuju da treniranje gladan može dovesti do smanjenja mišićne mase i povećanja tjelesne masti. To je zato što tijelo koristi mišićnu masu kao izvor energije kada nema dovoljno hranjivih tvari. To može biti posebno problematično za osobe koje se trude postići mišićnu masu ili održavati postojeću mišićnu masu.

Umjesto toga, preporučljivo je jesti zdravu i uravnoteženu prehranu prije treninga, kako biste osigurali da vaše tijelo ima dovoljno energije za napore koji slijede. To će vam pomoći da postignete bolje rezultate i da se osjećate bolje tijekom i nakon treninga. Također je važno nadopuniti hranjive tvari nakon treninga kako biste pomogli tijelu da se oporavi i obnovi.

Ukratko, treniranje gladan nije pametno jer može dovesti do smanjenja performansi, povećanog rizika od ozljeda, smanjenja mišićne mase i povećanja tjelesne masti. Bolje je jesti zdravu i uravnoteženu prehranu prije treninga i nadopunjavati hranjive tvari nakon treninga kako biste postigli najbolje rezultate i osjećali se dobro.

Izvor: www.zabavadana.com

Previous articleKolagen – smanjuje bore, čuva kosti i zglobove i održava zdravlje kože
Next articleMože li se s jako malim opterećenjima postići mišićni rast?