Home Zdravlje Kako skinuti kile i ne vratiti ih

Kako skinuti kile i ne vratiti ih

7265
0

Ukoliko želite da skinete neke kilograme i da ih ne vratite, postoje neki koraci koje možete da preduzmete:

Postavite si realistične ciljeve. Ne očekujte da ćete preko noći skinuti mnogo kilograma. Postavite si cilj da skinete oko 0,5-1 kilogram nedeljno, što je zdrav i održiv ritam.

Unesite dovoljno kalorija. Mnogi ljudi pogrešno misle da su kalorije neprijatelj kada je reč o mršavljenju, ali to nije tačno. Potrebno je unositi dovoljno kalorija da bi se telo obezbedilo sa svim potrebnim nutrijentima i energijom. Previše restriktivne dijete mogu da dovedu do naglog povratka kilograma nakon što ih se skinete.

Jedite više voća i povrća. Ovi namirnici su bogati vlaknima i vodom, što znači da će vam dati osećaj sitosti bez da unosite previše kalorija. Pored toga, sadrže mnogo hranljivih materija koje su neophodne za održavanje zdravlja.

Povećajte unos proteina. Proteini su važni za održavanje mišićne mase dok gubite kilograme, što može da pomogne da se spreči nagli povratak kilograma. Pored toga, proteini su efikasni u održavanju osećaja sitosti, što može da pomogne da se spreči prejedanje.

Budite fizički aktivni. Vežbanje će pomoći da se potroše kalorije i da se podigne metabolizam, što će vam pomoći da se održe postignuti rezultati. Pored toga, vežbanje ima mnoge druge koristi za zdravlje, uključujući i poboljšanje raspoloženja i smanjenje stresa.

Budite strpljivi. Mršavljenje neće biti lako i može da potraje neko vreme. Ne dozvolite da se ometate ako ne vidite odmah rezultate. Budite strpljivi i nastavite da se pridržavate zdravih navika.

Izvpr: www.zabavadana.com

Previous articleMože li se s jako malim opterećenjima postići mišićni rast?
Next articleZašto su jaja “must” namirnica ako želite smršavjeti