Home Zdravlje Kružni trening za cijelo tijelo bez ijednog rekvizita

Kružni trening za cijelo tijelo bez ijednog rekvizita

41670
0

Kružni trening je vrsta vježbanja koja se sastoji od izvođenja niza povezanih vježbi koje se izvode u kontinuitetu, bez odmora između njih. Ovaj oblik treninga je odličan za poboljšanje snage, izdržljivosti, agilnosti i koordinacije, a najbolje od svega je što se može izvoditi bez ikakvih rekvizita.

Kako bi izveli kružni trening za cijelo tijelo bez ijednog rekvizita, potrebno je odabrati nekoliko vježbi koje će obuhvatiti različite dijelove tijela i različite vrste pokreta. Primjerice, mogu se izvoditi čučnjevi, trbušnjaci, plank, sklekovi, push-upovi i slično.

Nakon što ste odabrali vježbe, slijedi ih jedna za drugom bez odmora između njih. Na početku je dobro započeti s manjim brojem ponavljanja i postupno ih povećavati s vremenom, kako bi se tijelo naviklo na ovaj oblik treninga.

Kružni trening je odličan način za intenziviranje vašeg treninga i postizanje boljih rezultata. Osim toga, može se izvoditi bilo gdje i u bilo koje doba, što ga čini idealnim za one koji nemaju puno vremena ili mogućnosti za vježbanje u teretani. Dakle, ako želite poboljšati svoje fizičko stanje i izgraditi zdravo tijelo bez ikakvih rekvizita, kružni trening je odlična opcija za vas.

Kružni trening je oblik vježbanja koji se sastoji od izvođenja niza povezanih vježbi koje se izvode u kontinuitetu, bez odmora između njih. Ovaj oblik treninga je odličan za poboljšanje snage, izdržljivosti, agilnosti i koordinacije. Kružni trening se može izvoditi s različitim težinama i rekvizitima, ali se također može izvoditi i bez njih, što ga čini idealnim za one koji nemaju pristup opremi ili žele vježbati bilo gdje i u bilo koje doba.

Kružni trening se obično sastoji od nekoliko krugova, a svaki krug se sastoji od izvođenja određenog broja ponavljanja pojedine vježbe. Kružni trening se može izvoditi u različitim intenzitetima, ovisno o tome koliko vremena i snage želite uložiti u vježbanje.

Jedna od prednosti kružnog treninga je što pomaže u razvoju cjelokupnog tijela i jača različite mišićne skupine. Kružni trening također pomaže u poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja i izdržljivosti, što ga čini idealnim za one koji žele smanjiti masnoće i povećati mišićnu masu.

Ako želite započeti s kružnim treningom, važno je odabrati vježbe koje će obuhvatiti različite dijelove tijela i različite vrste pokreta. Potrebno je početi s manjim brojem ponavljanja i postupno ih povećavati s vremenom, kako bi se tijelo naviklo na ovaj oblik treninga. Važno je također pratiti svoj napredak i prilagoditi trening prema svojim mogućnostima i ciljevima.

Izvor: zabavadana.com

Previous articleMršave li muškarci brže od žena