Home Zdravlje Liječenje infekcije sinusa

Liječenje infekcije sinusa

7336
0
Young woman suffering from headache

Infekcije sinusa su upalne bolesti koje utječu na sinuse, tj. prostore u lubanji ispunjene zrakom. One se mogu pojaviti kao posljedica virusne ili bakterijske infekcije te mogu uzrokovati glavobolje, bol u licu, začepljen nos, kihanje i curenje iz nosa. Liječenje infekcije sinusa može uključivati promjenu životnog stila, lijekove i, u nekim slučajevima, kiruršku intervenciju.

  1. Promijenite životne navike: Promjena životnog stila može pomoći u smanjenju rizika od infekcija sinusa i ubrzanju oporavka. To uključuje:
  • Pijenje dovoljne količine tekućine, što može pomoći u održavanju dobre hidratacije i uklanjanju sluzi iz sinusa.
  • Održavanje čistoće zraka u prostoriji u kojoj spavate, korištenjem ovlaživača ili presvlačenjem jastuka i pokrivača.
  • Održavanje dobre higijene nosa, pranjem nosa slanom vodom ili korištenjem saline.
  1. Koristite lijekove: Ako su promjene životnog stila nedovoljne za liječenje infekcije sinusa, liječnik može preporučiti lijekove. To uključuje:
  • Antibiotike: Ako je infekcija sinusa uzrokovana bakterijama, liječnik će vam možda preporučiti antibiotike.
  1. Razmislite o kirurškoj intervenciji: U nekim slučajevima, kirurška intervencija može biti potrebna za liječenje infekcije sinusa. Opcije uključuju:
  • Endoskopsku sinusnu kirurgiju: Ova procedura se izvodi pomoću endoskopa, instrumenta sa malom kamerom na kraju, kako bi se uklonili čepovi iz sinusa ili se promijenio oblik sinusa kako bi se olakšao odljev sluzi.
  • Otvorenu sinusnu kirurgiju: U ovoj proceduri se učini rez u licu kako bi se pristupilo sinusima i uklonili čepovi ili promijenio oblik sinusa.

Ukratko, infekcije sinusa se mogu liječiti na nekoliko načina, uključujući promjenu životnog stila, lijekove i, u nekim slučajevima, kiruršku intervenciju. Važno je da se posjetite liječnika kako biste utvrdili uzrok infekcije sinusa i odabrali odgovarajuće mjere liječenja.

Izvor: https://www.zabavadana.com/

Previous articleNekoliko savjeta za liječenje osteoporoze
Next articlePročitajte šta je bartolonijeva žlijezda