Home Zdravlje Mršave li muškarci brže od žena

Mršave li muškarci brže od žena

19345
0

Mnoge osobe su sigurne da muškarci brže gube na težini od žena, ali je li to zaista tako?

Prema nekim istraživanjima, muškarci zaista mogu brže gubiti na težini od žena zbog nekoliko razloga. Prvo, muškarci imaju veću razinu mišićne mase, a mišići su metabolizmom aktivniji od masnog tkiva. To znači da muškarci troše više kalorija čak i dok su u mirovanju, što im može pomoći da brže gube na težini.

Drugi razlog zbog kojeg muškarci mogu brže gubiti na težini od žena je taj što su muškarci uglavnom veći od žena, pa im je potrebno više kalorija da održavaju svoju težinu. Ako muškarci smanje unos kalorija i počnu vježbati, lakše će gubiti na težini jer imaju veću razinu bazalnog metaboličkog rate (BMR), što znači da troše više kalorija u mirovanju.

Međutim, treba imati na umu da je brzina gubitka na težini različita za svaku osobu i da je ovaj proces pod utjecajem mnogih čimbenika, uključujući genetiku, dob, spol, tjelesnu masu, razinu aktivnosti i prehrambene navike. Stoga nije moguće generalizirati i reći da su muškarci uvijek brži od žena u gubitku na težini.

Ukratko, iako muškarci mogu brže gubiti na težini od žena zbog nekih fizioloških razlika, treba imati na umu da je brzina gubitka na težini individualna i da je utjecana mnogim čimbenicima. Najvažnije je da se pridržavate zdrave prehrane i vježbanja te se posavjetujete s liječnikom ili nutricionistom prije nego što počnete s bilo kakvom dijetom ili planom gubitka na težini.

Muškarci mogu brže gubiti na težini od žena zbog nekoliko razloga. Prvo, muškarci imaju veću razinu mišićne mase, a mišići su metabolizmom aktivniji od masnog tkiva. To znači da muškarci troše više kalorija čak i dok su u mirovanju, što im može pomoći da brže gube na težini.

Izvor: zabavadana.com

Previous articleZnate li kako maslinovo ulje može pomoći u mršavljenju
Next articleKružni trening za cijelo tijelo bez ijednog rekvizita