Home Zdravlje Pomoću samo par sastojaka vratite vašim noktima ljepotu i zdravlje

Pomoću samo par sastojaka vratite vašim noktima ljepotu i zdravlje

7258
0

Da li su vaši nokti lomljivi, tanki i bez sjaja? Možda su se pojavile bijele pruge ili pak crne mrlje? Ne brinite, svi smo se barem jednom suočili s problemima sa noktima, no srećom postoje prirodna rješenja koja mogu pomoći u vraćanju njihove ljepote i zdravlja.

Nokti su odraz stanja našeg tijela, pa ako se pojave neke nedostatke ili promjene, to može biti znak da nešto nije u redu u našem organizmu. Stoga je važno pratiti stanje naših noktiju i odmah reagirati ako primijetimo neke promjene.

Jedan od najčešćih uzroka lošeg stanja noktiju je nedostatak hranjivih tvari u organizmu. To može biti posljedica nezdrave prehrane, stresa ili pothranjenosti. Pored toga, loše navike poput pušenja i konzumiranja alkohola također mogu negativno utjecati na stanje noktiju.

No, ne brinite, postoje prirodni sastojci koji vam mogu pomoći u vraćanju ljepote i zdravlja vaših noktiju. Jedan od najučinkovitijih sastojaka je ulje čajevca, koje sadrži antifungalna svojstva te je učinkovito u borbi protiv gljivičnih infekcija noktiju. Također, ulje čajevca može pomoći u jačanju noktiju te im dati sjaj.

Drugi sastojak koji može pomoći u očuvanju zdravlja noktiju je maslinovo ulje. Ono sadrži visok postotak Omega-3 masnih kiselina te je izvrstan izvor hranjivih tvari za nokte. Maslinovo ulje također pomaže u zaštiti noktiju od vanjskih utjecaja, poput sušenja ili lomljenja.

Treći sastojak koji bi trebali isprobati je sok od limuna. On sadrži velike količine vitamina C te je izvrstan za jačanje noktiju. Limun također pomaže u uklanjanju tamnih mrlja na noktima, a može se koristiti i za rješavanje problema.

Uobičajeno je da se navedeni sastojci koriste za njegu noktiju i da nisu izazivali nuspojave kod većine ljudi. Međutim, uvijek postoji mogućnost da neki ljudi mogu imati osjetljiviju kožu ili da su skloni alergijskim reakcijama na određene sastojke. Stoga je važno napraviti mali test na malom dijelu kože prije nego što se koriste navedeni sastojci na cijelim noktima.

Također, budite oprezni pri korištenju ulja čajevca i soka od limuna, jer oni mogu oštetiti lak na noktima ili uzrokovati promjenu boje noktiju ako se koriste u prekomjernim količinama ili ako se nanose na kožu oko noktiju.

Ukoliko se pojave ikakve nuspojave, poput crvenila, svrbeža ili osjećaja pečenja, prestanite koristiti navedene sastojke i posavjetujte se s liječnikom ili dermatologom.

Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili alergija, preporučljivo je da se posavjetujete sa svojim liječnikom prije nego što počnete koristiti bilo koje nove proizvode za njegu noktiju.

Izvor: zabavadana.com

Previous articleJeste li probali japansku jabuku
Next articlePročitajte za šta je dobar korijen maslačka