Home Zdravlje Razbijamo mitove: Vage za “mjerenje” postotka masti su beskorisne

Razbijamo mitove: Vage za “mjerenje” postotka masti su beskorisne

7081
0

Vage za mjerenje postotka masti su jedan od najčešće korištenih alata u fitness svijetu. Međutim, postoje mnogi mitovi o tome koliko su tačne i korisne te vage. U ovom članku ćemo razbiti neke od tih mitova i pokazati zašto vage za mjerenje postotka masti nisu uvijek najbolji izbor za procjenu vašeg tjelesnog sastava.

Prvi mit koji želimo razbiti je da vage za mjerenje postotka masti daju točne i precizne rezultate. Iako te vage mogu dati neke informacije o vašem tjelesnom sastavu, one su daleko od točnih i preciznih. Postotak masti se može mjeriti na više načina, a vage za mjerenje postotka masti koriste električni impuls koji prolazi kroz tijelo. Međutim, električni impuls može biti ometen od različitih faktora, kao što su voda u tijelu, vlakna u tkivima i čak i koliko ste uzbuđeni tijekom mjerenja. To znači da rezultati mogu biti vrlo različiti čak i ako se mjerenje vrši u istom trenutku dana.

Drugi mit je da vage za mjerenje postotka masti mogu pomoći u određivanju vašeg idealnog tjelesnog sastava. Iako te vage mogu dati neke informacije o vašem tjelesnom sastavu, one ne mogu odrediti vaš idealni tjelesni sastav. Idealni tjelesni sastav ovisi o mnogim faktorima, uključujući vašu dob, spol, visinu, aktivnosti i ciljeve. Nema jedinstvenog odgovora na pitanje što je vaš idealni tjelesni sastav, pa je važno da se posavjetujete s liječnikom ili nutricionistom kako biste saznali više o tome što je zdravo za vas.

Treći mit je da vage za mjerenje postotka masti mogu pomoći u određivanju vaše zdravstvene kondicije. Iako postotak masti može biti pokazatelj zdravstvene kondicije, to nije jedini pokazatelj.

Izvor: www.zabavadana.com

Previous articleVodič za kupovinu: Kako odabrati traku za trčanje
Next articleKoliko vremena treba da se počnu vidjeti prvi rezultati dijete