Home Zdravlje Savjeti Kučni recepti za liječenje prekomjernog mokrenja

Kučni recepti za liječenje prekomjernog mokrenja

7060
0

Prekomjerno mokrenje, poznato i kao poliurija, može biti frustrirajuće i uznemirujuće, pogotovo ako se pojavi bez očiglednog razloga. Ako se osjećate kao da morate mokriti često ili ako mokrite više nego obično, liječenje prekomjernog mokrenja može vam pomoći da se osjećate bolje i da se riješite neugodnog simptoma.

Uzroci prekomjernog mokrenja mogu biti različiti, uključujući infekcije mokraćnog sustava, dijabetes, hipertenziju, upalu prostate ili bubrega, i razne druge medicinske stanja. Ako se pojavi prekomjerno mokrenje, važno je da se obratite svom liječniku kako bi utvrdili uzrok i odabrali odgovarajuće liječenje.

Jedan od prvih koraka u liječenju prekomjernog mokrenja je promjena načina života kako bi se smanjilo mokrenje. To može uključivati ​​pijenje manje tekućine navečer, izbjegavanje kofeina i alkohola, te redovito praćenje mokrenja i zapisivanje količine mokraće koja se proizvede.

Lijekovi također mogu pomoći u liječenju prekomjernog mokrenja. Antikolinergici se često koriste za liječenje prekomjernog mokrenja povezanog s poremećajem živčanog sustava, dok diuretici mogu pomoći smanjiti količinu tekućine u tijelu. Ako je uzrok prekomjernog mokrenja infekcija mokraćnog sustava, liječnik će možda propisati antibiotici.

U nekim slučajevima, možda će biti potrebna kirurška intervencija za liječenje prekomjernog mokrenja. Na primjer, ako je uzrok prekomjernog mokrenja upala prostate ili tumora u mokraćnom mjehuru, kirurško liječenje može biti potrebno.

Ukratko, prekomjerno mokrenje može biti frustrirajuće, ali liječenje je dostupno i može pomoći u smanjenju ovog simptoma.

Ako se suočavate s prekomjernim mokrenjem, važno je da se posavjetujete s liječnikom kako bi se utvrdio uzrok i odabralo odgovarajuće liječenje. Promjena načina života, kao što je smanjenje unosa tekućine navečer ili izbjegavanje kofeina i alkohola, može pomoći smanjiti mokrenje. Lijekovi, poput antikolinergika i diuretika, također se mogu koristiti u liječenju prekomjernog mokrenja, dok se infekcije mokraćnog sustava liječe antibioticima. Kirurško liječenje može biti potrebno u nekim slučajevima, poput upale prostate ili tumora u mokraćnom mjehuru.

Pored liječenja, postoje i neki koraci koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od prekomjernog mokrenja. To uključuje redovito vježbanje, održavanje zdrave tjelesne težine, izbjegavanje konzumacije velikih količina tekućine odjednom, te praćenje unosa tekućine i mokrenja. Ako se pridržavate ovih savjeta, možete smanjiti rizik od prekomjernog mokrenja i osjećati se bolje.

Ukratko, prekomjerno mokrenje je simptom koji se može liječiti promjenom načina života, lijekovima i, u nekim slučajevima, kirurškim zahvatom. Važno je da se obratite liječniku kako bi se utvrdio uzrok i odabralo odgovarajuće liječenje, te da se pridržavate mjera prevencije kako biste smanjili rizik od ponovnog pojavljivanja simptoma.

Izvor: https://www.zabavadana.com/

Previous articleKoliko vremena treba da se počnu vidjeti prvi rezultati dijete
Next articleNutricionisti odgovaraju: Koje su 3 najčešće pogreške koje ljudi rade kad žele izgubiti višak kilograma