Home Zdravlje Zašto su jaja “must” namirnica ako želite smršavjeti

Zašto su jaja “must” namirnica ako želite smršavjeti

7134
0

Jaja su “must” namirnica za one koji žele smršavjeti zbog nekoliko razloga. Prvo, jaja su izvrsni izvor proteina, a protein je važan za održavanje mišićne mase tijekom gubitka kilograma. To je važno jer mišićna masa pomaže u sagorijevanju kalorija i održavanju metabolizma.

Drugo, jaja su vrlo niskokalorična namirnica, što znači da ih možete jesti bez brige da ćete unijeti previše kalorija u svoj dnevni unos.

Treće, jaja su vrlo svestrani i mogu se kombinirati s različitim namirnicama za zdrave, uravnotežene obroke. Možete ih jesti na tostu, u omletima, ili ih dodati u salate i druge jela.

Sve u svemu, jaja su vrlo hranjiva namirnica koja može biti odličan dio dijete za gubitak kilograma, ako se unose u umjerenim količinama. Važno je jesti raznoliku hranu i ne zaboraviti na dovoljnu količinu voća, povrća i drugih zdravih namirnica tijekom svog puta prema cilju gubitka kilograma.

“Među odraslim Amerikancima, veća konzumacija kolesterola ili jaja u prehrani značajno je povezana s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i smrtnosti “, napisali su istraživači. “Te bi rezultate trebalo uzeti u obzir pri izradi prehrambenih smjernica.” Ta se studija oslanjala na podatke o gotovo 30 000 sudionika i iznenadila je mnoge vodeće zdravstvene stručnjake. “Ova studija uzima u obzir opću kvalitetu prehrane i prilagođava joj se”, objasnila je Norrina B. Allen, dr. med. i vodeća autorica, izvanredna profesorica epidemiologije na Sveučilištu Northwestern, za New York Times .

Izvor: www.zabavadana.com

Previous articleKako skinuti kile i ne vratiti ih
Next articleVeslanje u pretklonu: Kako različit hvat utječe na aktivaciju mišića?