Home Zdravlje Znate li kako maslinovo ulje može pomoći u mršavljenju

Znate li kako maslinovo ulje može pomoći u mršavljenju

31945
0

Maslinovo ulje je poznato po svojim zdravstvenim prednostima, uključujući sposobnost da pomogne u mršavljenju. Maslinovo ulje je bogato mononezasićenim masnim kiselinama, što ga čini pogodnim za konzumiranje u sklopu zdrave prehrane. Mononezasićene masne kiseline mogu pomoći u sprečavanju pojave zastoja masnoća u tijelu i povećati metabolizam, što može pomoći u gubitku težine.

Maslinovo ulje također sadrži polifenole, antioksidante koji mogu pomoći u smanjenju upale u tijelu. Prevelika upala u tijelu može biti povezana s povećanim rizikom od debljine i bolesti srca. Maslinovo ulje također sadrži klorogenu kiselinu, koja se povezuje s povećanim metabolizmom i sposobnošću tijela da sagori više kalorija.

Iako maslinovo ulje može imati neke prednosti za mršavljenje, važno je zapamtiti da ulje, uključujući maslinovo ulje, i dalje sadrži kalorije i ne bi trebalo konzumirati u velikim količinama. Preporučuje se konzumirati maslinovo ulje umjerenim količinama kao dio zdrave, uravnotežene prehrane koja uključuje i voće, povrće, cjelovite žitarice, proteine ​​i zdrave masnoće.

Uključivanje maslinovog ulja u prehranu može biti dobra ideja ako tražite način da unesete više mononezasićenih masnih kiselina i antioksidansa u svoj jelovnik. Međutim, ključno je da se pridržavate zdravih navika prehrane i vježbanja kako biste ostvarili dugoročne rezultate mršavljenja i održavanja idealne težine.

Nema precizno određenog broja puta koliko bi trebalo konzumirati maslinovo ulje tjedno ili mjesečno. Količina koja se preporučuje može varirati ovisno o vašem ukupnom unosu kalorija, vrsti prehrane i vašim individualnim ciljevima.

Preporučuje se da se maslinovo ulje konzumira umjerenim količinama kao dio zdrave, uravnotežene prehrane. To bi moglo značiti dodavanje žlice maslinovog ulja na salatu ili korištenje ulja za prženje ili kuhanje hrane umjesto drugih masnoća.

Iako maslinovo ulje ima mnogo zdravstvenih prednosti, treba ga konzumirati u umjerenim količinama jer i dalje sadrži kalorije. Potrebno je pratiti unos kalorija kako biste održali zdravu težinu ili ostvarili gubitak težine.

Također je važno da pazite na kvalitetu maslinovog ulja koje kupujete. Birajte one koji su označeni kao “prvi mljeveni hladno prešani” ili “extra djevičansko”, što znači da su proizvedeni bez upotrebe topline i kemikalija i imaju više okusa i nutritivnih svojstava.

Izvor: zabavadana.com

Previous articleEvo kako izgraditi snažna ramena treningom kod kuće
Next articleMršave li muškarci brže od žena